Desig de paraules


Desig de paraules és la novel·la eròtica que vaig escriure amb la voluntat de   rescriure el final del Romanç de Tristany i Isolda que  llegia de petita dins del recull Leyendas Universales del professor Carlos Nadal Gaya.

 

Vaig partir de la premisa "Què passaria si Tristany i Isolda es trobessin ara?" Vaig escriure la novel·la,  la vaig enviar a concurs i vaig guanyar aquell 2008 el Premi de Literatura  Eròtica la Vall d'Albaida.

 

Sempre vaig pensar que Tristany e Isolda era uns història mal contada, que hi mancaven coses i que en sobraven d'altres. El  Romanç tal i com ens ha arribat escrit parla d'una llegenda molt més antiga que té motius presents a Teseu i el minotaure. Vaig agafar  la Physis dels presocràtics  Natura naturans,  natura entesa com a força vital, com a força generadora de vida, i la vaig portar fins a les darreres conseqüències a Desig de paraules.  Per què ho vaig fer?  Doncs perquè era el que trobo que li manca a la llegenda escrita. 

 

Podeu trobar el romanç de Tristany i Isolda  de Joseph Bédier a Quaderns Crema: està traduit i anotat  per Carles Riba i té una presentació de Martí de Riquer. 

 

 

 Sobre Desig de paraules a internet hi trobareu força comentaris.

 

És un cant a la pulsió de vida i a la llibertat.

 

Si teniu interés en llegir-la, la podeu trobar en qualsevol llibreria;  si no la tenen,  els llibreters poden demanar-la al distribuidor perquè l'editorial Bromera no descataloga les seves edicions, i Desig de paraules no està descatalogada.