Dietari d'una escriptora que torna a escriure.


Agost de 2018,

 

Aquest 2018 va començar tal i com havia acabat el 2017, havent de tenir cura del pare, però amb el comunicat que havia entrat dins del programa d'ajudes a la dependència. Això volia dir que vindrien al matí a llevar-lo i al vespre a posar-lo al llit. Això volia dir que  la Josefina quedaria en gran part alliberada, i tindria temps per tornar a escriure. Visca!

 

Però abans de res vam haver de fer front a un altre canvi de casa. La torre de les cinc teulades del costat de casa meva, havia quedat buida, els llogaters havien decidit no renovar el contracte. Rapidament vam decidir que els meus pares i la tieta  hi vindrien a viure.  Els primers tres mesos de l'any en els vam passar fent obres i el trasllat.

Per sort ja els tinc tots tres al costat de casa

 

 

 

Veieu la porteta que connecta el jardí de casa amb la terrassa de casa els pares?

La casa és tota plana, i ara ja no em cal caminar cinc minuts com feia abans per anar-los a veure.

La tieta a la casa del Carrer de Dalt, tenia gallines i aquí fins i tot vam muntar un galliner.

Em vaig matricular de dues assignatures de Filologia Catalana, 12 crèdits, i vaig anar estudiant una miqueta ara, una miqueta després.

Finalment a finals de maig van venir les auxiliars de geriatria de Serveis Socials per tenir cura del meu pare; venen cada dia de dilluns a divendres. Dissabtes i diumenges ho faig jo, però al menys ara puc treballar. Tan és així que aquest més de Juliol vaig escriure un llibre per als nens i nenes  de Cicle Mitjà que segurament veurà la llum l'any vinent.  El títol provisional és Els perdiguers de la Cova del Drac.

 

 

Aquí teniu una imatge del Llac Ness o del Loch Ness que diuen a Escòcia. 

 

Us preguntareu: "Què hi té a veure el Loch Ness amb la Josefina?"

 

Molt fàcil! Al llibre d'enigmes, Els perdiguers de la Cova del Drac, hi ha un vailet, en Nelson, que quan el van adoptar va anar a viure a Escòcia.

 

Per escriure el llibre necessitava abans anar a Edimburg, veure el Loch Ness; passar per la ciutat d'Inverness; veure com era el cel i el paisatge; conèixer el tarannà d'aquella gent.

 

Vam fer un viatge de cinc dies, vam estar-nos a Edimburg i allà vaig veure que la J.K. Rowling, l'autora de Harry Potter, no va haver d'inventar gaire, perquè Edimburg té una arquitectura de conte de fades.  Només mirant la ciutat ja tens un escenari de fantasia.