27 d'abril del 2019

Nens i nenes, nois i noies, 

 

 

Ha passat la setmana santa, la pasqua. He fet vacances de la UOC i he menjat mona; si en soc de llaminera!.

Per Sant Jordi em vaig comprar una muntanya de llibres

 

Vull protestar perquè m'han prés una pila d' accents diacrítics: 

Ara em toca seguir a l'hora d'escriure les directrius que marca l'Institut d'Estudis Catalans que segons diu el propi Institut ha simplificat la llista de paraules amb accents diacrítics. Sí la llista és més curta, però hem perdut concreció a l'hora d'expresar-nos: "Jo no soc cap soc, però  em sento com un soc quan escric soc. " "Tinc un net que sempre sempre va molt net." En aquest segon exemple no farem cap diferència en la pronuncia de la paraula net?

 

Aquí deixo escrita  la meva protesta. Estic enfadada amb l'Institut d'Estudis Catalans perquè, de mica en mica, amb l'ànim de simplificar, es van carregant l'especificitat de la llengua. 

 

Nens i nenes si no enteneu el que vull dir, ho podeu preguntar als vostres professors i professores que tenen tot el dret d'estar en desacord amb el que jo dic.


27 d'abril del 2019

 

Estimats lectors,

 

Us vull donar les gràcies, perquè En Bernat detectiu i l'amagatall de les mines d'Escaró ha arribat a la segona edició.

 

Això vol dir que sou molts els que gaudiu d'aquesta aventura!

 

Gràcies també als mestres i a les mestres de les escoles que l'han triat com a lectura  recomanada per als seus i per a les seves alumnes.

 

També agraeixo des d'aquí l'esforç de l'equip editor i comercial d'Animallibres, aquesta segona edició també és mèrit seu.

.


Dia 28 d'abril del 2019

 

De joveneta volia ser jugadora de futbol. Estic buscant una fotografia que tinc vestida amb l'equipació del Barça d'aquella època. Quan la trobi us la penjaré. 

 

Per això estic tan contenta de veure com hi ha noies que avui juguen a futbol.

 

El diumenge 28 de maig, vaig anar a veure les jugadores del Futbol Club Barcelona al Mini estadi.

Era el partit de tornada de la semi final de la lliga de campiones. Van guanyar i ara aniran a Budapest a jugar la final.  Desitjo que juguin bé i guanyin la copa de campiones .

 

També m'agradaria que el Futbol Club Barcelona els pagués un salari que les permetés viure plenament la seva professió futbolística. Això sí que seria un gran pas en la igualtat de gèneres!

 

La Fotografia que veieu de la celebració al Mini està treta de la revista Mundo deportivo en format digital que m'arriba a la meva bústia de correu.